Uniek Sporten

Wat is Uniek Sporten?

Uniek sporten helpt en inspireert je met alles over sporten en bewegen. Op de website en in de app Uniek Sporten komen vraag en aanbod van aangepast sporten bij elkaar. Op deze plek vindt zowel aanbieder, sportzoekende of ouder/begeleider, informatie rondom aangepast sporten. De website bestaat al enige tijd en ook het aangepast sportaanbod van de gemeente Apeldoorn is hier voor een groot deel op te vinden.

Aanspreekpunt Apeldoorn

Sinds 1 september 2021 ben ik, Remke Halma, de nieuwe contactpersoon Uniek Sporten Apeldoorn. Op de maandag, dinsdagochtend en donderdagmiddag ben ik bereikbaar voor alles wat met sporten met een beperking in Apeldoorn te maken heeft.

Daarnaast ben ik op de andere dagen werkzaam als vakleerkracht bewegingsonderwijs bij de Diamant de Beemte. Ook ben ik voor sportstimulering werkzaam als coördinator Club Extra, MRT en Sport Mix en als bewegingsconsulent inclusief sporten. Daarnaast ben ik aangesloten bij het platform sporten met een beperking apeldoorn vanuit mijn rol binnen Uniek Sporten.

Heb je vragen over sporten met een beperking in de gemeente Apeldoorn? Neem dan contact met mij op.

Remke Halma
Contactpersoon sporten met een beperking in de gemeente Apeldoorn
Werkdagen: maandag, dinsdagochtend en donderdagmiddag
06 22 61 65 42
apeldoorn@unieksporten.nl

Voor sporters

Op de pagina voor sporters vind je sportadvies; informatie over sporten en een handige sportzoeker. Maar ook vind je informatie over de financiën rondom sporten, vervoer, sportmaatjes en over topsport. Als je je op de website aanmeldt, komen er nog meer mogelijkheden tot je beschikking. Je kunt bijvoorbeeld accommodaties beoordelen op gebruikersgemak, contact zoeken met andere sporters en ervaringen delen over een bepaald aanbod of een bepaalde aanbieder.

Voor aanbieders

Op de pagina voor aanbieders kun je een stappenplan vinden op de website. Je kunt meer lezen over het financieren van aangepast sportaanbod, over accommodatieadvies en over hoe en waar je vrijwilligers kunt werven en bijscholen voor jouw specifieke doelgroep. Ook vind je er communicatie- en promotieadvies en lees je over de ondersteuning die de sportbond je kan bieden. Als je jezelf op de site aanmeldt als aanbieder, kun je jouw sportaanbod laten vermelden op de Uniek Sporten site.

Platform Sporten met een beperking Apeldoorn ondersteund Uniek Sporten Apeldoorn

Het platform Sporten met een beperking bestaat uit verschillende organisaties waarin kennis en expertise vertegenwoordigd is. Met dit platform probeert Uniek Sporten Apeldoorn het sporten voor mensen met een beperking zo goed mogelijk te ondersteunen. Het doel is om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking uit de gemeente Apeldoorn te ondersteunen en te ontwikkelen. Voor meer informatie over het Platform Sporten met een beperking, klik hier.