Uniek Sporten

Wat is Uniek Sporten?

Uniek sporten helpt en inspireert je met alles over sporten en bewegen. Op de website en in de app Uniek Sporten komen vraag en aanbod van aangepast sporten bij elkaar. Op deze plek vindt zowel aanbieder, sportzoekende of ouder/begeleider, informatie rondom aangepast sporten. De website bestaat al enige tijd en ook het aangepast sportaanbod van de gemeente Apeldoorn is hier voor een groot deel op te vinden.

Aanspreekpunt Apeldoorn

Sinds 1 februari 2018 ben ik, Danny Bekkers, de nieuwe contactpersoon Uniek Sporten Apeldoorn. Vier dagen in de week ben ik werkzaam als gymleraar bij De Onderwijsspecialisten, speciaal onderwijs. Ook ben ik combinatiefunctionaris op de school waar ik werk. Dat houdt in dat ik mij bezig houd met het stimuleren van sportdeelname van de leerlingen, niet alleen op school, maar ook in hun vrije tijd. Vanuit deze rol begeef ik mij in het netwerk van aangepast sporten in en om Apeldoorn. Ik ben actief in de werkgroep ‘sporten met een beperking’. Die werkgroep speelt een verbindende rol tussen de diverse betrokken organisaties.

Heb je vragen over aangepast sporten in de gemeente Apeldoorn? Neem dan contact met mij op.

Danny Bekkers
Contactpersoon Uniek Sporten Apeldoorn
06 22 61 65 42
apeldoorn@unieksporten.nl

Voor sporters

Op de pagina voor sporters vind je sportadvies; informatie over sporten en een handige sportzoeker. Maar ook vind je informatie over de financiën rondom sporten, vervoer, sportmaatjes en over topsport. Als je je op de website aanmeldt, komen er nog meer mogelijkheden tot je beschikking. Je kunt bijvoorbeeld accommodaties beoordelen op gebruikersgemak, contact zoeken met andere sporters en ervaringen delen over een bepaald aanbod of een bepaalde aanbieder.

Voor aanbieders

Op de pagina voor aanbieders kun je een stappenplan vinden op de website. Je kunt meer lezen over het financieren van aangepast sportaanbod, over accommodatieadvies en over hoe en waar je vrijwilligers kunt werven en bijscholen voor jouw specifieke doelgroep. Ook vind je er communicatie- en promotieadvies en lees je over de ondersteuning die de sportbond je kan bieden. Als je jezelf op de site aanmeldt als aanbieder, kun je jouw sportaanbod laten vermelden op de Uniek Sporten site.