Gevorderde of geoefende wandelaars

Klompenpaden

De mooiste wandelroutes over boerenland in Gelderland. Geniet tijdens je wandeling van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. Ieder Klompenpad heeft een eigen pagina met een fotoreeks die een indruk geeft van het landschap waar u doorheen wandelt. Ook via hun eigen app te wandelen met onderweg informatie over het gebied. Bij de meeste routes is een verkorting mogelijk. Een aantal routes kunnen ook gecombineerd worden voor langere afstanden. In de omgeving van Apeldoorn vind je o.a. de volgende routes:

UGCHELER MARKEPAD, ruim 10 km

BEKBERGERPAD, ruim 13 km

ALBAPAD, ruim 10 km

KLARENBEEKSEPAD, ruim 12 km

LOENENSE ENKENPAD, ruim 11 km

PLAGGENSTEKERSPAD, ruim 11 km

HOLHORSTERPAD, ruim 11 km

KOPERMOLENPAD, ruim 13 km

De routes gaan regelmatig over het erf van een boer, langs een beekje of over een sloot, vaak is dat privéterrein. Honden zijn op de particuliere delen van Klompenpaden verboden. Klompenpaden zijn grotendeels onverhard. De ondergrond is daardoor meer of mindere mate ongelijk en/of begroeid. Onder bepaalde weersomstandigheden kunnen paden daardoor plaatselijk nat, modderig of glad kan zijn.

Klik hier om naar de website te gaan

 

Wandelknooppunten Veluwe

Vanaf mei 2019 wordt er intensief gewerkt aan een compleet wandelnetwerk voor de gehele Veluwe. Nog niet bij vele bekend, maar is vergelijkbaar met de fietsenknooppunten. De Veluwe is volgens velen het mooiste natuurgebied van Nederland, heerlijk om zelf ook in dit mooie natuurgebied op pad te gaan! Het gebied tussen Ugchelen, Beekbergen en Hoenderloo is al grotendeels voorzien van bordjes. Op hun overzichtspagina vind je een selectie van wandelroutes. De routes zijn met behulp van de knooppunten, een routemarkering of digitaal via een GPX-bestand te volgen. 

Klik hier om naar de website te gaan

 

Apeldoorn Te Voet

De tien wandelroutes van ‘Apeldoorn te Voet’ laten je al wandelend kennis maken met de bruisende binnenstad en de uitgestrekte natuurgebieden daaromheen. De routes verbinden de stations van Apeldoorn met haar buitengebied. Zo kun je dicht bij huis wandelen en kennismaken met de Apeldoornse natuur en cultuur. De routes zijn 4 km tot 20 km lang. De routes zijn gemarkeerd met gekleurde pijltjes. Verstandig is het wel om rekening te houden met het openbaar vervoer voor de terugweg. De route in omgekeerde volgorde wandelen kan een beter alternatief zijn.

Klik hier om naar de website te gaan

 

Meer wandelmogelijkheden?

Op de website van Wandelen in Apeldoorn zijn nog veel meer gemarkeerde wandelmogelijkheden rond Apeldoorn te vinden. Er is ook een aparte pagina te vinden waarop de het wandelen met navigatie, digitale wandelingen, te vinden.

Klik hier om naar de website te gaan