Gezinnen en beginnende wandelaars

Canadian Walk

Ontdek tijdens de Canadian Walk hoe Apeldoorn op heldhaftige wijze werd bevrijd. Loop en luister naar de persoonlijke verhalen van Canadese soldaten en Apeldoornse verzetstrijders en herdenk onze helden. Beleef de Canadian Walk vandaag, morgen of wanneer jij wil met de app op je telefoon. Bij elkaar duren alle 26 verhalen zo’n 45 minuten. Daarbij komt de wandeling van 2,1 km door Apeldoorn. Let op: geen rondwandeling! Vanaf het startpunt loop je via de Loolaan, langs de Grote Kerk van Apeldoorn naar het Oranjepark. Vanaf daar wandel je richting de binnenstad, waar het eindpunt van de audiotour zich bevindt.

Klik hier om naar de website te gaan

 

In de buurt Apeldoorn

Wandelen is goed voor je lijf en je ziel en Apeldoorn is natuurlijk super geschikt hiervoor. In de buurt Apeldoorn heeft een paar mooie korte wandelroutes in Apeldoorn voor je op een rij gezet. Vijf korte routes tussen 3 km en 10 km. 

Klik hier om naar de website te gaan

 

Stadswandelingen in Apeldoorn

In Apeldoorn kun je heerlijk wandelen. Niet alleen de parken maar ook de wijken zijn daar prima voor geschikt. Zo ontdek je van alles over de geschiedenis van de stad, leer je interessante feitjes en ontdek je unieke plekken.

Klik hier om naar de website te gaan

 

Hoog Buurlo

Wandeling rond Hoog Buurlo op de Veluwe, langs onder andere de schaapskooi. Route van 4,5 km. Start: Parkeerplaats (gratis) Hoog Buurloseweg 1, 7348 BB Radio Kootwijk.

Klik hier om naar de website te gaan

 

Kootwijkerzand   

Wandeling door boswachterij Kootwijk op de Veluwe. Vanaf de uitkijktoren heb je prachtig uitzicht over Kootwijkerzand. Let op: Google kent de route naar de startlocatie niet. Volg vanaf Kootwijk de Heetweg richting het westen (Kootwijkerbroek). Sla bij de oranje borden linksaf naar de Houtvester v.t. Hoffweg, richting parkeerplaats. Lengte 3 km.

Klik hier om naar de website te gaan

 

Kabouterbos Klarenbeek

Het is een verzameling van allerlei soorten (tuin) kabouters en houten deurtjes en meubels verspreid over een stukje van het Klarenbos. Gemakkelijk te vinden vanaf station Klarenbeek (gratis parkeerterrein). Dan aan dezelfde kant van de weg het spoor oversteken en direct links het bospad volgen. Na een paar honderd meter staan er wat huizen in het bos en hier start aan de rechterkant ook het bospad naar het kabouterbos. Lengte 1 km. Iets langer wandelen? Volg dan het bospad en ga aanhet einde linksaf, pad met naastliggend verhard fietspad. Dan over het spoor weer linksaf. Einde van het pad linksaf naar spoorovergang en parkeerplaats. Lengte 3 km. Er is geen aparte website beschikbaar.

Klik hier om naar de website te gaan

 

Meer wandelmogelijkheden?

Op de website van Wandelen in Apeldoorn zijn nog veel meer gemarkeerde wandelmogelijkheden rond Apeldoorn te vinden. Er is ook een aparte pagina te vinden waarop de het wandelen met navigatie, digitale wandelingen, te vinden.

Klik hier om naar de website te gaan