Recreatieve of beginnende wandelaars

Landgoed Bruggelen

Bruggelen is een natuurgebied met een gevarieerd landschap, in beheer van Gelders Landschap (GLK). Er liggen naald- en loofbossen en enkele heideveldjes. Het zuidelijke deel bestaat uit stuifheuvels met ‘eikenstrubben’. Dit zijn bossen met grillige, knoestige en gedrongen eikenstammen. Daarnaast is Bruggelen bekend om zijn rijke paddenstoelenflora. Drie wandelroutes. Rode 3 km; blauwe 4 km; zwarte 7 km. Routes zijn te combineren, dan ongeveer 11 km. In Beekbergen gaat u bij de Smittenberg de Engelanderweg op, richting Ugchelen. Na ruim 1 km komt u via een klein weggetje naar links op de parkeerplaats.

Klik hier om naar de website te gaan

 

Paleispark Het Loo

In het Paleispark zijn wandelroutes van 2 km, 5 km, 7 km, 8 km en 13,5 km. Er zijn twee plaatsen waar je kunt beginnen. Een bij de hoofdingang van Paleis Het Loo en een tweede (gratis) parkeerplaats bij de achteringang aan de Amersfoortseweg t.o. de Pijnboomlaan. Het park is niet gratis te bezoeken, een kaartje is bij de ingang via een automaat te koop. In het Paleispark zijn alle wandelroutes het gehele jaar geopend.

Klik hier om naar de website te gaan

 

Landgoed Woudhuizen

Voel de bijzondere sfeer in deze oase van oud groen. Wandel door bos, bloemrijke weilanden en bewonder de fraaie lanen met oude bomen en historische gebouwen. Laat je verrassen door de onverwachte doorkijkjes. Je loopt door bos, oude lanen en langs historische gebouwen. De kleinschalige omsloten bloemrijke weilanden en vennen zijn aantrekkelijk voor insecten, amfibieën en vogels. Wandel door de rijke geschiedenis van landgoed Woudhuizen en voel de sfeer van oud groen. Je wandelt regelmatig over bruggen die je over de meertjes en beekjes leiden. Door het landgoed loopt een route van ruim 3 km. De route start vanaf de parkeerplaats (gratis) aan het doodlopende deel van de Woudhuizerweg. Te bereiken vanaf de Zutphensestraat of vanuit de wijk Woudhuis en dan over het viaduct van de A50.

Klik hier om naar de website te gaan

 

Rollekoot/Motketel

Er zijn maar weinig gebieden, waar in een bijzonder fraai landschappelijk decor de cultuurhistorie zo rijk aanwezig is als het gebied, dat ‘de Motketel’ genoemd wordt. We vinden het in het buurtschap Niersen. Het gebied zit vol met sprengen en op een aantal plaatsen zijn nog restanten te ontdekken van oude molenplaatsen. De Motketel ligt op de helling van de belangrijkste Veluwse stuwwal op een hoogte van ongeveer 25 meter boven NAP. Laat je fantasie de vrije loop over hoe het leven geweest kan zijn in de tijd dat de sprengen worden gegraven. De wandelroute start op de parkeerplaats aan de Gortelseweg bij de kruising met de Wildweg, Vaassen. De wandelroute wordt aangegeven met rode paaltjes, 6 km. De wandeling kan ook gestart worden op parkeerplaats tegenover Elburgerweg 146, Niersen. Volg de Elburgerweg vanaf Zwolseweg in Wenum-Wiesel. Doorrijden over wildrooster en voorbij paal met 'Niersen'. Ter hoogte van nr. 146 links de parkeersplaats op. De wandelroute start hier aan de overkant van de weg.

Klik hier om naar de website te gaan

 

In de buurt Apeldoorn

Wandelen is goed voor je lijf en je ziel en Apeldoorn is natuurlijk super geschikt hiervoor. In de buurt Apeldoorn heeft een paar mooie korte wandelroutes in Apeldoorn voor je op een rij gezet. Vijf korte routes tussen 3 km en 10 km. 

Klik hier om naar de website te gaan

 

Stadswandelingen in Apeldoorn

In Apeldoorn kun je heerlijk wandelen. Niet alleen de parken maar ook de wijken zijn daar prima voor geschikt. Zo ontdek je van alles over de geschiedenis van de stad, leer je interessante feitjes en ontdek je unieke plekken.

Klik hier om naar de website te gaan

 

IVN, Afdeling Apeldoorn

IVN Apeldoorn biedt een hele reeks wandel- en fietsroutes in de omgeving van Apeldoorn aan. Naast de route is ook interessante natuur- en historische informatie opgenomen. Deze routes zijn allemaal gratis te downloaden. 

Klik hier om naar de website te gaan

 

Apeldoorn Te Voet

De tien wandelroutes van ‘Apeldoorn te Voet’ laten je al wandelend kennis maken met de bruisende binnenstad en de uitgestrekte natuurgebieden daaromheen. De routes verbinden de stations van Apeldoorn met haar buitengebied. Zo kun je dicht bij huis wandelen en kennismaken met de Apeldoornse natuur en cultuur. De routes zijn 4 km tot 20 km lang. De routes zijn gemarkeerd met gekleurde pijltjes. Verstandig is het wel om rekening te houden met het openbaar vervoer voor de terugweg. De route in omgekeerde volgorde wandelen kan een beter alternatief zijn.

Klik hier om naar de website te gaan

 

Meer wandelmogelijkheden?

Op de website van Wandelen in Apeldoorn zijn nog veel meer gemarkeerde wandelmogelijkheden rond Apeldoorn te vinden. Er is ook een aparte pagina te vinden waarop de het wandelen met navigatie, digitale wandelingen, te vinden.

Klik hier om naar de website te gaan