Rolstoel en rollatorgebruikers

Paleispark Het Loo

Verschillende afstanden: 3,8 km, 5,3 km en 7,0 km. 

Er zijn twee plaatsen waar je kunt beginnen. Een bij de hoofdingang van Paleis Het Loo en een tweede (gratis) parkeerplaats bij de achteringang aan de Amersfoortseweg t.o. de Pijnboomlaan. Het park is niet gratis te bezoeken, een kaartje is bij de ingang via een automaat te koop. In het Paleispark zijn alle wandelroutes het gehele jaar geopend.

Klik hier om naar de website te gaan

 

Rolstoelwandelingen van IVN, afdeling Apeldoorn

IVN betrekt mensen bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving. Als je een wandeling in de omgeving van Apeldoorn wilt maken, zijn deze routes gratis te downloaden.

Rolstoelwandelingen vanaf Casa Bonita
IVN Apeldoorn heeft in samenwerking met Casa Bonita van de Zorggroep Apeldoorn e.o. zeven (rolstoel)wandelingen ontwikkeld. Via deze routes verken je de wijk en de omliggende buurten. De routes zijn gratis te downloaden of verkrijgbaar aan de balie van Casa Bonita, Anklaarseweg 91, 7316 MC Apeldoorn.

Rolstoelwandelingen vanaf Berkenhove
IVN Apeldoorn heeft in samenwerking met Appartementencomplex Berkenhove van de Atlant Zorggroep drie (rolstoel)wandelingen ontwikkeld. Via deze routes verken je de wijk en de omliggende buurten. De routes zijn gratis te downloaden of verkrijgbaar aan de balie van Berkenhove, Koning Lodewijklaan 387b, 7314 AZ Apeldoorn.

 

Canadian Walk

Ontdek tijdens de Canadian Walk hoe Apeldoorn op heldhaftige wijze werd bevrijd. Loop en luister naar de persoonlijke verhalen van Canadese soldaten en Apeldoornse verzetstrijders en herdenk onze helden. Beleef de Canadian Walk vandaag, morgen of wanneer jij wil met de app op je telefoon. Bij elkaar duren alle 26 verhalen zo’n 45 minuten. Daarbij komt de wandeling van 2,1 km door Apeldoorn. Let op: geen rondwandeling! Vanaf het startpunt loop je via de Loolaan, langs de Grote Kerk van Apeldoorn naar het Oranjepark. Vanaf daar wandel je richting de binnenstad, waar het eindpunt van de audiotour zich bevindt.

Klik hier om naar de website te gaan

 

Meer wandelmogelijkheden?

Op de website van Wandelen in Apeldoorn zijn nog veel meer gemarkeerde wandelmogelijkheden rond Apeldoorn te vinden. Er is ook een aparte pagina te vinden waarop de het wandelen met navigatie, digitale wandelingen, te vinden.

Klik hier om naar de website te gaan