Financiële ondersteuning

Stichting Leergeld (4 t/m 18 jaar)

Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst is een particulier fonds dat bij minder draagkrachtige gezinnen voor kinderen van 4 tot 18 jaar een aantal sociale activiteiten bekostigt. Hierdoor kunnen deze kinderen ‘meedoen’ met hun leeftijdgenootjes. Leergeld helpt o.a. bij deelname aan een schoolreisje, lid worden van een sportvereniging, de aankoop van de sportuitrusting voor de club of kleding voor de scouting, balletschoenen voor balletles of een fiets om ergens heen te kunnen gaan.

Direct een aanvraag doen? Ga naar Doe een aanvraag!
Klik hier voor meer informatie op de website van Stichting Leergeld.

Jeugdfonds Sport & Cultuur (0 t/m 18 jaar)

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Via een intermediair kan een aanvraag gedaan worden voor vergoeding uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De contactgegevens van de intermediair voor de gemeente Apeldoorn staan hieronder:

Lyke Lagerwey
06-2500 9723
L.Lagerwey-Moolhuizen@stimenz.nl

Klik hier voor meer informatie op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland.

Nationaal Fonds Kinderhulp (0 t/m 21 jaar)

Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat ieder kind erbij moet kunnen horen. Kinderhulp is er voor hen, als ze nergens anders terecht kunnen. Met hulp van donateurs, sponsoren en vrijwilligers, helpt Kinderhulp deze kinderen met bijvoorbeeld zwemlessen, een dagje uit, een tweedehands fiets, een Sinterklaascadeautje of een bijdrage voor een opleiding.

Bij het Nationaal Fonds Kinderhulp kunt u niet direct een aanvraag doen. Wilt u een aanvraag doen, neem dan contact op met Sportstimulering via het contactformulier.
Klik hier voor meer informatie op de website van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Regelrecht Strippenkaart

Met de RegelRecht strippenkaart is het mogelijk korting te krijgen op allerlei leuke en praktische zaken. Bijvoorbeeld met korting naar het zwembad of naar het theater, maar ook bijvoorbeeld het (deels) betalen van een lidmaatschap bij een sportvereniging. 

Klik hier voor meer informatie op de website van Gemeente Apeldoorn.

Kidskaart: cadeaubonnen voor kinderen

Met opgroeiende kinderen is het niet makkelijk om een laag inkomen te hebben. Als gemeente willen we deze gezinnen met een laag inkomen graag helpen. Zodat alle kinderen dezelfde kansen krijgen. We helpen onder andere door de kidskaart. De kidskaart bestaat uit cadeaubonnen voor kinderen tot en met 17 jaar, deze worden in november verstrekt.

Klik hier voor meer informatie op de website van Gemeente Apeldoorn.

Vergoeding voor zwemdiploma

De gemeente Apeldoorn vindt het belangrijk dat kinderen leren zwemmen. Daarom kunt u een vergoeding krijgen voor de zwemlessen voor zwemdiploma A.

Klik hier voor meer informatie op de website van Gemeente Apeldoorn.