Nijntje Beweegdiploma

Bewegen is gezond, belangrijk en bewegen is vooral heel erg leuk voor je kind. Daarom ontwikkelen de gymclubs NTK, Novitas en KDO samen met Accres afdeling Sportstimulering & Bewegingsonderwijs een project om alle peuters en kleuters in gemeente Apeldoorn een nijntje beweegdiploma te laten halen.

Balanceren, rollen, duikelen, huppelen, klauteren, springen, steunen en zwaaien zijn een aantal vaardigheden die van groot belang zijn voor goed motorisch functioneren en ontwikkeling. Deze vaardigheden worden geoefend in de beweeglessen. Dit doen we door leuke en uitdagende situaties uit te zetten en activiteiten te oefenen waarbij de kinderen onbewust en spelenderwijs hun motoriek ontwikkelen. Een goede motoriek helpt bij het leren fietsen, het voorkomen van vallen of het beter opvangen van een val en het lekker spelen met andere kinderen.

De beweeglessen worden gegeven door enthousiaste en geschoolde leiding/leerkrachten en aan de hand van een speciaal programma voor peuters en kleuters. Door deze methode ontwikkelt je kind de basisvaardigheden van goed bewegen. Na het volgen van de 15 lessen door je peuter, of 20 lessen door je kleuter, kan je kind het nijntje Beweegdiploma halen.

Aanmelden voor deelname aan de beweeglessen kan direct bij de leiding van de sportclubs die het nijntje Beweegdiploma aanbieden. Voor informatie over het aanbod kun je contact met ons opnemen.