nijntje Beweegdiploma

Bewegen is gezond, belangrijk en bewegen is vooral heel erg leuk voor je kind. Daarom werken de gymclubs NTK, Novitas en KDO samen met Accres afdeling Sportstimulering & Bewegingsonderwijs aan een project om alle peuters en kleuters in gemeente Apeldoorn een nijntje Beweegdiploma te laten halen.

Balanceren, rollen, duikelen, huppelen, klauteren, springen, steunen en zwaaien zijn een aantal vaardigheden die van groot belang zijn voor goed motorisch functioneren en ontwikkeling. Deze vaardigheden worden geoefend in de beweeglessen. Dit doen we door leuke en uitdagende situaties uit te zetten en activiteiten te oefenen waarbij de kinderen onbewust en spelenderwijs hun motoriek ontwikkelen. Een goede motoriek helpt bij het leren fietsen, het voorkomen van vallen of het beter opvangen van een val en het lekker spelen met andere kinderen.

De beweeglessen worden gegeven door enthousiaste en geschoolde leiding/leerkrachten, aan de hand van een speciaal programma voor peuters en kleuters. Door deze methode ontwikkelt je kind de basisvaardigheden van goed bewegen. Na het volgen van de 15 lessen door peuters, of 20 lessen door kleuters, kan een kind het nijntje Beweegdiploma halen.

Het nijntje Beweegdiploma kan heel goed worden ingepast in het curriculum van de kleuterklassen op school of de peutergroepen van het kinderdagverblijf. De gymclubs en Sportstimulering kunnen daarbij ondersteunen. 

Meer informatie?

Frank Hofland
Consulent Sportstimulering & Bewegingsonderwijs
FHofland@Accres.nl
06 204 281 56