Scholentour

Sporten is leuk!

Veel basisschoolleerlingen doen al wel aan een sport. Toch willen wij door middel van de scholentour de leerlingen uit groep 7 en 8 enthousiasmeren en kennis laten maken met een aantal uitgelichte sporten. De scholentour biedt een gevarieerd, zowel bekend als minder bekend, sportaanbod.

Sportstimulering biedt alle scholen uit Apeldoorn de mogelijkheid om reguliere gymles voor de groepen 7 en 8 te vervangen door een clinic. Tijdens deze clinics worden leerlingen de basistechnieken van de gekozen sport bijgebracht. De keuze bestaat uit een aantal indoorsporten in de periode van november t/m maart en outdoorsporten in de maanden april, mei en juni. De activiteiten vinden plaats op een daarvoor bestemde locatie (eigen vervoer), op het schoolplein of in de gymzaal van uw school. Houdt er rekening mee dat deze dan ook beschikbaar is.

Indoorsporten

  • Freerunning (eigen gymzaal)
  • Volleybal (eigen gymzaal)
  • Judo (eigen gymzaal)

Outdoorsporten

  • Mountainbiken (Orderbos, Boschbad of Kinderparadijs Malkenschoten)
  • Survival parcours (Boschbad)
  • Beeball (schoolplein of grasveld)
  • Atletiek (schoolplein of grasveld)

De clinicdagen zijn dinsdagochtend, woensdag en donderdag. Voor het mountainbiken gaat onze voorkeur uit naar de woensdagochtend. De clinics zijn bedoeld voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 en nemen ongeveer 1,25 uur in beslag, omkleden inbegrepen. Per clinic nemen minimaal 15 en maximaal 30 leerlingen deel. Grotere groepen in overleg. Onze voorkeur gaat uit naar direct opvolgende lessen op een dag dus van 9.00 - 10.15 uur, 10.30 - 11.45 uur en 13.00 - 14.15 uur. Wanneer u kiest voor een activiteit op locatie, dient u zelf voor vervoer te zorgen. De kosten voor deelname zijn € 60,- voor de eerste clinic, elke volgende € 40,-.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot 1 november.