Nationale Sportweek

Van 18 t/m 22 september 2020 vindt de Nationale Sportweek plaats. Sportstimulering zal ook dit jaar tal van sportactiviteiten organiseren in Apeldoorn.

Als voorbeeld ziet u hier het programma van 2019:

Programma

Opening Nationale Sportweek

Op zondag 16 september a.s. wordt er een wandeltocht en een fietstocht georganiseerd.

Wandelroute:
In Apeldoorn kun je heerlijk wandelen. Niet alleen in de parken maar ook het centrum zijn daar prima voor geschikt.Zo ontdek je van alles over de geschiedenis van de stad, leer je interessante feitjes en ontdek je unieke plekken.

 • 1ste start:13.00 uur         
 • 2de start: 15.00 uur

Puzzelfietstocht:
Bent u slecht ter been kies dan een fietsroute. Fiets Puzzel Speurtocht in Apeldoorn. Ga op zoek naar de geheimen van Apeldoorn tijdens dit fietsuitje.  Na een prachtige fietstocht door Apeldoorn, laten we de fietsen achter en gaan we kijken naar de zwemmers die meedoen aan het goede doel Swim to Fight Cancer.

 • 1ste start: 12.00 uur
 • 2de start: 14.00 uur

Deelname aan beide tochten is gratis!

Sportclinics in het Omnisport voor de gr. 4, 5 en 6

Samen met de sportclubs willen we voor de leerlingen aantrekkelijke sportclinics aanbieden. De scholen maken groepen van 10 a 12 leerlingen, die vervolgens ingedeeld worden bij drie clinics van 45 minuten. Het programma is op twee dagen en in 4 blokken geprogrammeerd.

 • Maandag 17 september en dinsdag 18 september 9.00-11.30 uur of 12.00-14.30 uur
 • Kosten: € 1,- per leerling.
 • Aanmelden kan vanaf 9 april tot 1 juni 2018 (maar pas op VOL = VOL)

Sport- en outdoor activiteiten op locatie Boschbad voor gr.7 en 8

De groepen worden ingedeeld in kleinere groepjes en doen mee aan twee verschillende activiteiten, zoals kanovaren, tokkelbaan, boogschieten, beachactiviteit, survival parcours en ATB. Het programma is op twee dagen en in 3 blokken geprogrammeerd

 • Donderdag 20 september 9.00-11.30 uur of 12.00-14.30 uur.
 • Vrijdag 21 september 9.00-11.30 uur.
 • Kosten € 1,- per leerling.
 • Aanmelden kan vanaf 9 april tot 1 juni 2018 (maar pas op want VOL = VOL)

Sportdag voor kinderen uit het speciaal onderwijs

Op woensdag 19 september wordt door de afdeling Sportstimulering een sportdag voor kinderen uit het speciaal onderwijs georganiseerd. De tijd en plaats zijn nog niet bekend, maar de insteek is, is om zoveel mogelijk kinderen te bereiken met een uiteenlopend sportief programma. Er wordt nu hard gewerkt aan een eerste opzet van activiteiten waarbij de hoop is dat diverse S(B)O-scholen deel kunnen nemen. Namens Sportstimulering zijn Thijs Everaars en Harry Rutgers de aanspreekpunten.

Natte instuif Malkander

Woensdag 19 september vindt er een natte instuif in zwembad Malkander plaats. Kinderen kunnen voor een gereduceerd tarief naar het zwembad om allerlei leuke waterspelletjes met elkaar te spelen!

Loopfietsenraces voor de gr. 1, 2 en 3 van de omliggende dorpen

Bij de basisscholen in de omliggende dorpen gaan er loopfietsenraces plaats vinden. De Beweegcoaches van Accres komen langs op de scholen om deze activiteit aan te bieden.