Verenigingsondersteuning

De verenigingsondersteuners Sport bieden sportverenigingen (en andere sport- en beweegaanbieders aangestuurd door vrijwilligers) ondersteuning op allerhande vragen die leven binnen de vereniging, bij vrijwilligers en in het sport- en beweegveld. Voorbeelden hiervan zijn vragen over vrijwilligers- en betrokkenheidsbeleid, deskundigheidbevordering, aanvragen van subsidies, wet- en regelgeving en maatschappelijke betrokkenheid.

Meer informatie en/of ondersteuning?

Neem contact op met:

Bas Löverink

Verenigingsondersteuner Sport
06 5188 5471
bloverink@accres.nl

"De maatschappelijke kracht en waarde van de sport, daar richt ik mij op. Ik zie de vereniging als de sterke basis en zet mij er voor in om dat te behouden en te versterken."

Tjeerd Lemstra

Verenigingsondersteuner Sport & Welzijn
06 5045 8365
t.lemstra@stimenz.nl

"Stimuleren en faciliteren van sport en bewegen met als gevolg een fysieke, persoonlijke en sociale winst, daar maak ik mij sterk voor!"

Verenigingen kunnen op verschillende terreinen worden ondersteund. Hieronder een aantal voorbeelden.

Procesbegeleiding

Sportverenigingen spelen vaak in op veranderende omstandigheden. Het kan daarbij nuttig zijn om dat proces door een onafhankelijk persoon te laten begeleiden. De verenigingsondersteuners helpen graag bij het komen tot een gedragen proces.

Subsidies en Fondsen

De verenigingsondersteuners helpen de sportvereniging bij het proces van het aanvragen van subsidies en fondsen. Van planontwikkeling naar subsidieaanvraag en implementatie.

Beleid en Structuur

Voor sportverenigingen is het belangrijk om de basis op orde te hebben. Daar ondersteunen wij de sportvereniging bij.