Ondersteuning lage inkomens

Sporten bij een sportaanbieder is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen in de gemeente Apeldoorn hebben een financiële ondersteuning nodig om het lidmaatschap of hun abonnement te kunnen betalen. Als sport- en beweegaanbieder kunt u hieraan meewerken, door sporten via één van de volgende regelingen mogelijk te maken. Hieronder staat hoe u dat kunt doen. U kunt uiteraard ook altijd contact opnemen met de Verenigingsondersteuners.

Regelrecht Strippenkaart en Kidskaart:cadeaubonnen voor kinderen

Met de RegelRecht strippenkaart en de Kidskaart: cadeaubonnen voor kinderen,  is het mogelijk korting te krijgen op allerlei leuke en praktische zaken. Bijvoorbeeld met korting naar het zwembad of naar het theater, maar ook voor bijvoorbeeld het (deels) betalen van een lidmaatschap. 

Als vereniging kan je deelnemer zijn van Regelrecht en de Kidskaart. Als deelnemer is het voor sporters mogelijk om het regelrechttegoed en/of de cadeaubon in te leveren bij de vereniging om zo (een deel) van de contributie te betalen. Voor volwassenen is dit (op dit moment) de enige financiële ondersteuningsregeling om het lidmaatschap voor mensen met een laag inkomen betaalbaarder te maken. 

De vereniging aanmelden?
Voor het aanmelden van de vereniging als deelnemer bij Regelrecht kunt u contact opnemen met de Verenigingsondersteuners. Zij helpen u graag verder.

Stichting Leergeld (4 t/m 18 jaar)

Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst is een particulier fonds dat bij minder draagkrachtige gezinnen voor kinderen van 4 tot 18 jaar een aantal sociale activiteiten bekostigt. Hierdoor kunnen deze kinderen ‘meedoen’ met hun leeftijdgenootjes. Leergeld helpt o.a. bij deelname aan een schoolreisje, lid worden van een sportvereniging, de aankoop van de sportuitrusting voor de club of kleding voor de scouting, balletschoenen voor balletles of een fiets om ergens heen te kunnen gaan.

Ouders kunnen zelf een aanvraag indienen bij Stichting Leergeld. Als vereniging kunt u ze daar wellicht bij helpen. Voor vragen daarover, kunt u direct contact opnemen met Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst.
Klik hier voor meer informatie op de website van Stichting Leergeld.

Jeugdfonds Sport & Cultuur (0 t/m 18 jaar)

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Via een intermediair kan een aanvraag gedaan worden voor vergoeding uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De contactgegevens van de intermediair voor de gemeente Apeldoorn staan hieronder:

Lyke Lagerwey
06-2500 9723
L.Lagerwey-Moolhuizen@stimenz.nl

Klik hier voor meer informatie op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland.

Nationaal Fonds Kinderhulp (0 t/m 21 jaar)

Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat ieder kind erbij moet kunnen horen. Kinderhulp is er voor hen, als ze nergens anders terecht kunnen. Met hulp van donateurs, sponsoren en vrijwilligers, helpt Kinderhulp deze kinderen met bijvoorbeeld zwemlessen, een dagje uit, een tweedehands fiets, een Sinterklaascadeautje of een bijdrage voor een opleiding.

Bij het Nationaal Fonds Kinderhulp kunt u niet direct een aanvraag doen. Wilt u een aanvraag doen, neem dan contact op met Sportstimulering via het contactformulier.
Klik hier voor meer informatie op de website van het Nationaal Fonds Kinderhulp.