Bootcamp

Op 18, 19 en 20 augustus kun je elke avond van 19.30 – 20.30 uur komen bootcampen!

Na afloop kun je lekker loungen bij de beachbar van Soap.

Je hoeft je van tevoren niet op te geven, maar als je zeker weet dat je komt, zou het ons helpen door onderstaand aanmeldformulier in te vullen. Zo kunnen wij een inschatting maken hoeveel deelnemers we hebben en komen we niet voor verrassingen te staan.

De bootcamp is onder leiding van Maarten van bootcamp055. Er wordt onder anderevgebruik gemaakt van de nieuwe bootcamproute op het Zwitsalterrein, te herkennen aan de paaltjes!

Wanneer 18, 19 en 20 augustus
Tijdstip 19.30 - 20.30 uur
Locatie Beachveld Zwitsalterrein
Voor wie 13 t/m 26 jaar
Inschrijven Inschrijven via inschrijfformulier (niet verplicht)
Kosten Gratis

Aanmeldformulier

Wat is Bootcamp?
Bootcamp is van origilene en spierversterkende trainingmethode die door het Amerikaanse leger in bezette gebieden werd uitgevoerd. Soldaten werden op zeer intensieve wijze in korte tijd getraind met het materiaal wat daar op dat moment voor handen was. Het doel was om op een zo efficiënt mogelijke manier snel resultaat te boeken. In 1999 is deze trend overgewaaid naar het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien stijgt de populariteit in Europa nog altijd.

Bootcamp is een groepstraining die conditie- en krachtoefeningen combineert. Vrijwel altijd wordt de training in de buitenlucht gehouden. Tijdens bootcamp wordt er veel gebruik gemaakt van obstakels die in de omgeving aanwezig zijn, denk bijvoorbeeld aan bankjes, stoepranden, boomstronken en hekken. Ook worden er in bootcamplessen regelmatig in tweetallen of in kleine groepjes gewerkt, zodat je elkaar kunt gebruiken om bepaalde oefeningen uit te voeren.
De oefeningen die gedaan worden, kunnen sterk variëren. Dit ligt onder andere aan de instructeur, maar ook aan de leeftijd van de groep, het fitheidsniveau van de deelnemers en de mogelijkheden in de omgeving. Tijdens sommige bootcamplessen ga je bijvoorbeeld een flink stuk hardlopen, terwijl er ook lessen zijn waarin alles in een stevig wandeltempo wordt gedaan, zodat het ook voor minder fitte mensen haalbaar is.